NG Sapanca'da Çocukla Tatil


Tatil arayışları birçoğunuzda devam ederken yazıyı çok geciktirmeden tamamlamak istedim. Her gidişimde dm'den bu otelle ilgili çok soru geliyor.

Benim bu gidişimle birlikte 5. konaklamam oldu burada. Son 3'ü Harun'la. 



Bu yıl geçen yılkı gibi uzak yerler ve farklı oteller denemektense bildiğimizden şaşmayalım kafamız rahat etsin dedik ve NG sapanca'yı seçtik. Kısa bir tatil oldu ama yine çok keyifliydi. Artık yaz sonuna kadar bol bol tatil fotoğraflarına bakıp iç geçiririz. 


Yok yokk:)) İstanbul'a yakın günübirlik gidilebilecek plajları keşfetmeyi düşünüyoruz. Bu konuyu da ayrıca yazarım inşallah...

Gelelim otele...

Havuzlar :
Hem kış hem yazın rahatlıkla tercih edilebilecek bir otel. 
Kapalı havuzları (ılık su) ve açık havuzları var. Su kaydırakları ve minikler için ayrı su kaydırağı var. 



Ormanın içinde yer aldığı için havuzda bile olsanız dört bir yanınız ağaçlarla çevrili, kuş sesleri... havuzda sürekli müzik olmaması da açıkçası kafa dinlemeyi seven benim gibiler için iyi olmuş. 





Çocuklar için :
İki tane çocuk parkı ve bir çocuk kulübü var. 


Çocuk kulübü'nün girişi bodrum kattan olsa da bahçeye açılan bir kapısı var. Önünde de çocuk parkı. Tabii çocukların giriş/çıkışı güvenlik açısından tek kapıdan yapılıyor. 4 yaş üstünü telefon numarası bırakarak emanet edebiliyorsunuz. Minikler ebeveyn kontrolünde... Bu gidişimizde üstü ve yanları cam olan bir genişletme yapmışlar çocuk kulübüne. Hem daha fazla güneş alıyor hem de gardenya cafe'de oturup çocuğu dışarıdan seyretmek mümkün olmuş. Bunu çok sevdim. 

Yüz boyama, mini disco, kum boyama, oyun hamuru, resim gibi farklı saatlerde birçok aktivite mevcut. Free takılanlar için de harika oyuncaklar...
Ablalar da çok ilgili... 
Sömestre döneminde geldiğimizde kulüp çok daha kalabalıktı. Yazın daha sakin oluyor sanırım, dış mekanda vakit geçirme arttığından...

Bahçede de mini golf ve tavşanların olduğu bir alan var. 



Yeme,içme :

Sabah ve akşam açık büfe. Açıkçası bana yemekler çok lezzetli ve özenli geliyor. Mide hassasiyeti olan bir çiftiz. Genelde bayat ya da kalitesiz koşullar ve içerikte pişmiş yemekleri anlamamız zor olmuyor. Bu yüzden buranın yemeklerine gözüm kapalı kefil olabilirim. Lezzet ve çeşitlilik olarak da çok güzel. 



Harun yemek seçen bir çocuk değil. Sevdiği şeyleri tabii ki daha keyifli yiyor. Bende ona her öğünde sevdikleri ve yemesi gerekenlerden oluşan tabaklar hazırladım. Bir örnek de aşağıda. 



Bir de saat 16.30da başlayan 5çayı var. Kurabiye, börek, tatlı çeşitleri çay ve kahve yine açıkbüfe olarak sunuluyor. 

Akşamları da gardenya cafe 'de canlı müzik oluyor biz bir akşam katılabildik, keyifliydi. 


Harun'la öğün atlayak zor olmadı mı? derseniz. 

Açıkçası olmadı. Zaten oyun oynamaktan pek yemek aklına düşmedi. Ben yanıma kahvaltıdan bolca meyve ve atıştırmalık aldım. Meyve püresi da vardı yanımda. Ara ara onları yedirdim. Uyudu uyandı ve tam 5çayına denk geldi. Oradan da birşeyler yedi. Sonra da akşam yemeği...

İsraf :

Bunu paylaşmak istemezdim ama gerçekten içim acıyor her görüşümde. İsraf tüm otellerde malesef. Ama ağırlıklı müslüman bir ülkede buna nasıl bu kadar duyarsız kalınıyor anlamıyorum.
Aç gözlü bir şekilde sınırsızca dolan tabaklar masalarda öylece kalıyor ve sonra da çöpe. El vurulmamış yiyecekler, artık bile denmez...
Ama neden tüketeceğiniz kadar almıyorsunuz. Açık büfe diye, para verdik diye bunu mu yapmak gerekir yani. Evinizde de mi bu hoyratlıkta davranıyorsunuz. 

Otel yönetimi her masaya bu yazıları hazırlayıp koysa bile tabii ki değişen birşey yok. Yazıyı da eminim bir avuç insan okumuşuzdur!!!

Ben Harun'a bile arttırır, çocuk bu belli olmaz diye hep az az aldım, yetmeyince kalkıp tekrar aldım. Yeterki dökülmesin, israf olmasın. 

Lütfen sizde otellerde biraz dikkat edin arkadaşlar. Bu görüntü bize yakışmıyor.

Bahçe :

Üç farklı parkuru olan geniş bir orman ve rahatça yayılabileceğiniz bir bahçeye sahip. Biz geçen geldiğimizde ormanda da yürümüştük. Baston bebek arabalarıyla zor olur ama büyük tekerli arabalarla kuş sesleri eşliğinde gayet guzel orman yuruyusu yapabilirsiniz.




Bahçe salıncakları ve hamaklar da var. 

Odalar ve temizlik :

Gözünüzü her sabah bu manzaraya açıyorsunuz ve sadece kuş sesleri var...

Bebek yatağına Harun bu gidişimizde sığmadı:)) o yüzden birlikte uyuduk. 


Odalar talep ettiğiniz sürece hergün temizleniyor, havlu ilave/değişimi yapılıyor. 

Genel olarak temizlik gayet iyi. Oteldeki kokuya da bayılıyorum.


En çok sorulan soru****
Otel karma mı, muhafazakar mı? Tesettur mayo ile havuza girmek dikkat çekiyor mu, diğer insanlar sizi izliyor mu? Tesettürlü olarak rahat ettim mi?
Otel karma arkadaşlar. Ama gün geçtikçe tesettürlü kişiler tarafından daha fazla tercih edildiği için ilk geldiğim zamanlara göre kapalı sayısı oldukça fazla.  
Ben kimseyle pek ilgilenmem kendi keyfime bakarım o yüzden üzerimde göz de hissetmedim. 

2006-2007 yıllarında bakışlardan dolayı ağladığım bile oluyordu. Şahsen artık alıştım, herkesin tatil hakkı varsa benimde var. Kimse beni ya da bizi göz hapsine alıp rahatsız edemez. 
O yüzden olur ya hani ben karşılaşmadım ama bu otel olsun başka otel olsun bu bakışlar olabilir, takmayın yani. Biz bikini giyenleri kesip, fısfıs konuşma hakkına sahip değilsek onlar da bizimle ilgili bunu yapamaz. 
Siz önünüze, keyfinize, tatilinize bakın derim ben.

Gelelim bu otele. Biz çocuk havuzuna yakın oturduk ama büyük havuzlara da sürekli girdik çıktık. Her havuz başında  hergün çokça tesettur mayolu kadın vardı. Herkes rahat ve ailesiyle birlikte keyifler güzeldi yani. Ben dahil kimsede o tedirgin hali görmedim. 

Yani tesettur mayolu olarak havuzda, otelde de tesettürlü olarak rahatsız edici hiçbirşeye şahit olmadım.

Tesettur mayom nerden? Bonem nerden? 

Tesettur mayomu 4 yıl önce bakırköy pazarından aldım. Çok uygun bir fiyata, markası yok. Başlığı hariç gayet memnun kaldım, birçok tatilde kullandım. Fakat kilo alınca artık her yerim çıkmaya başladı. 
Modanisa'dan başka bir tesettur mayo alıp geçen yılki tatilimizde onu kullandım. Markası sunmore. 
Fakat bu yıl kilo verince yeni aldığımın üstü bol oldu, suda şişip yukarı kalkıyordu o yüzden eski tesettur mayomu götürdüm. Fakat temiz, yıkanmış kaldırmama rağmen birçok yerinde büyük büyük incelmeler olmuş. Bende otelde farkettim. 
Artık onu kullanamıcam. Başka bir tesettur mayo bakmam gerekiyor. 


Fiyatlar :

Otel fiyatıyla ya da uygun olup olmadığıyla ilgili bilgiyi benim vermem doğru olmaz. Çünkü gideceğiniz tarihlere göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. 
Ayrıca 'uygun' (ekonomiklik) durumu da bütçeden bütçeye değişir. 

O yüzden eğer gitmeyi düşünüyorsanız Web sayfası üzerinden konaklamayı düşündüğünüz tarihleri girerek bakabilirsiniz. 


Çocuklu tatil bavulumda ne vardı? 

1)Çıtçıtlı Bady
2)Güneş koruyucu (Sebamed kids)
3)Şort
4)Tshirt
5)Sleepy
6)Swimtrainer (iki yıldır güvenle kullanıyoruz bu simiti,suda rahat ediyor, içinden kayma riski yok, ebebekte ve jokerde var)
7)Alt-üst mayo (hm'den aldım. Neden üst mayo da tercih ettiğim sorulmuş. Sürekli çocuğu güneşten korumak ya da kremlemek istemedim. Hem bedeni koruduk hem de gereksiz krem yüklemesi yapmadık hemde özgürdü. D vit. Sentezini zaten açık olan yerlerinden yaptı.)
8)Slip-stop (Geçen yıl şekil olsun diye almışız. Bu yıl yürüdüğü için Harun, ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu bizzat anladım. Düşünenin aklına sağlık.)
9)Huggies Little Swimmer
10)Peştemal
11)Havuz Havlusu (panço havlu, internetten bir tekstil sitesinden aldım geçen yıl, adını hatırlamıyorum.)
12)Müslin bez (Tiny peak)
13)Suluk
14)Poşet
15)Islak mendil
16)Termal çanta (hm'den. Gün içinde tüketeceğimiz içecek, yiyecek ve meyveleri burada muhafaza ettik.)
17)Bebe Şampuanı
18)Ateş ölçer-Calpol-Fitil
19)Sandalet
20)Alt açma örtüsü
21)Oyuncak (Araba,Kova, kürek, kamyon, sulama kabı, çekmeli römork)
22)Şapka
23) Meyve püresi, çubuk kraker




Bunlar da benim gerekli bulduklarımla Harun için oluşturduğum liste. Extrasına ihtiyacım olmadı. 

Umarım merak edenler için zamanında ve bilgilendirici bir post olmuştur. 

Bu oteli ikinci yazışım oldu. İlk yazımı da okumak isterseniz linke tıklayın. 

Şimdiden iyi tatiller
Zehra G. Ölmez





Yorumlar

Swotpisces dedi ki…
bizim buralar... :)
Adsız dedi ki…
zehracım ya her zaman ki gibi süper bir yazı olmuş , bana da sorup duruyorlar tatil otelniz nasıldı diye bi haftadır yazmak için uğraşıyorum yanıma aldıklarıma bi liste yapmışım seninkinin yanında pire gibi kaldı , ellerine dillerine sağlık ,
güral sapanca izmite yakın olduğu için biz de günü birlik gidiyoruz kafa dinlemek için çok güzel bir yer gerçekten :)

öpüyorum :*
Adsız dedi ki…
İnstagramda yoksun:( Arada bir giriyorum blog güncellemende yok. İnşallah ters giden bir şey yoktur. Selametle.
Hatice
Zehra Ne Söyler dedi ki…
Merhaba Hatice, instagram hesabımı kapattım. Endişelenecek birşey yok çok şükür iyiyiz:) Sadece bir süre aktif olmak istemiyorum, biraz yoruldum o kadar. İlgilendiğin için tesekkur ederim, öpüyorum
Adsız dedi ki…
Sosyal medya detoksu ise saygılar:) Aman başka birşey olmasın. Biz seni blogla tanıdık farketmez burası, orası. Kendini ve Harun kuzuyu fazla özletme kâfi. Yazılarından keyif alıyorum.
Allah' a emanet ol.
Hatice
Adsız dedi ki…
zehra nerdesin instagram da yoksun😔